M O S O LY T A NY A M O S O LY T A NY A
Mi kepunk

Teljesen őrültek vagyunk, 9 kutyánk van, és egy Mosolytanya - mi neveztük el így mert mindig mosolygunk ha érkezünk, ha megyünk - nevű helyen, a Kiskunság szívében, élünk a tanyaközpontban. Mint kiderült itt sokkal nagyobb a forgalom, mint az Isten háta mögötti helyeken, napi 2 traktor már csúcsforgalom, de bizony van mikor több is elpöfög és ontja a dieselt magából... Az ég kék a fű néha zöld néha kiszáradt színű, de a lelkesedésünk töretlen, Édent varázsolni a humusz és a szerelem csodájával erre a területre.

Jelenleg ez most egy Óázis a sivatag közepén. Itt hűs van mikor kint délibábok rohangálnak és felégetik a földeket. Itt van még erdő. Nem is akármilyen, Kiköpött arborétum. Örök hálám a kertésznek aki tervezte. Akkor is ha JósIsten névre hallgat.

Első tevékenységünk a gyümölcsös telepítése volt. Sikerült! a fák 90%-a életben maradt és ha az idő kegyes, akkor teremnek is. A környező madarak rájöttek, hogy "né má itt egy gyümölcsös", és mivel a környéken senkinek sincs 1km-es körzetben jgy hozzánk járnak reggelizni és uzsonnázni is.

Tanyára 2 esetben érdemes költözni. 1. van jó sok barátod akik jó sok mindenhez értenek és jönnek segíteni bármikor. 2. Jó sok mindenhez értesz már most, vagy van kitartásod megtanulni, sok-sok csalódást sem félve, és van elég önbizalmad, hogy neked ez menni fog. Szélben, esőben, jéghidegben és dögmelegben is, akkor is ha jönnek a böglyök, a szúnyogok, a kullancsok, a másik tanyákról a kacsatrágya ammóniaszaga...